11 kule nyheter ved Scratch 3.0

Scratch 3.0 slippes 2.januar 2019, men har vært tilgjengelig for utprøving store deler av høsten. Her er 11 kule nyheter ved Scratch 3.0

  1. Plattformuavhengig – Med Scratch 3.0 er det endelig farvel til Flash, med det blir Scratch plattformuavhengig og fungerer like bra på nettbrett som på mobiltelefon som på PC eller Chromebooks.

    Denne bildekrusellen krever javaskript.

  2. Utvidet galleri – galleriet for både figurer og bakgrunner er utvidet med mange nye og moderne elementer. I tillegg kan du også holde muspeker over en figur for å se om den har flere drakter.
    walking-bear
  3. Større blokker –  kodeblokkene i Scratch 3.0 er større enn tidligere, slik at de er enklere å få tak i når en arbeider på touch-skjermer. Du kan også velge mellom å scrolle gjennom oversikten av blokker, eller velge blokker etter kategori. Alle de gamle kodeblokkene er der, i tillegg så er det kommet noen nye.
  4. Mulig å scrolle blant koden – det er nå mulig å scrolle både horisontalt og vertikalt i området hvor en plasserer koden. Tidligere har det fort blitt rotete om en har mye kode, men nå kan en altså plassere den utover.
  5. Ny lydopptaker – det er kommet en nye lydopptaker som gjør det lettere å både ta opp og redigere lydfiler. I tillegg er det mulig å legge på en rekke effekter på lydene.
    scratch_sound editor
  6. Mulighet for å kode micro:bit – ved hjelp av Scratch Link, et tillegg til Scratch 3.0, og Bluetooth er det nå mulig å kode micro:bit via Scratch. Ved å aktivere dette får en tilgang en rekke micro:bit kodeblokker i tillegg til de vanlige Scratch kodeblokkene. 
    For mer informasjon sjekk ut: Micro:bit i Scratch 3.0 – en liten test
    microbit scratch kode4
  7. Mulighet for å kode Lego Mindstorm EV3 – ved hjelp av Scratch Link, et tillegg til Scratch 3.0, og Bluetooth er det nå mulig å kode Lego Mindstorms EV3 via Scratch. Ved å aktivere dette får en tilgang en rekke Lego Mindstorms EV3 kodeblokker i tillegg til de vanlige Scratch kodeblokkene. 
    For mer informasjon sjekk ut: Lego Mindstorms EV3 i Scratch 3.0 – en liten test
  8. Mulighet for å kode Lego WeDo 2.0 – ved hjelp av Scratch Link, et tillegg til Scratch 3.0, og Bluetooth er det nå mulig å kode Lego WeDo 2.0 via Scratch. Ved å aktivere dette får en tilgang en rekke Lego WeDo 2.0 kodeblokker i tillegg til de vanlige Scratch kodeblokkene. 
    For mer informasjon sjekk ut: Scratch og Lego WeDo
    scratch legowedo3
  9. Mulighet for å oversette tekst – ved hjelp av Google Translate kan en oversette tekst til ønsket språk. En installerer tillegget for Google Translate og får dermed tilgang til noen ekstra kodeblokker som gjør den mulig å oversette til andre språk.
    scratch_translate
  10. Nye veiledninger – det er laget flere nye veiledninger for å hjelpe nye og gamle brukere i gang. En flott blanding av bilder, animasjoner og videoer som viser hvordan ting kan gjøres.
    scratch_veiledninger
  11. Scratch er fortsatt Scratch – gamle kodeblokker blir med videre, brukerne blir med videre og prosjektene blir med videre. Dermed er det bare å sette i gang!

    Er ikke så flink til å telle, så her kommer en til…
  12. Mulighet for å samhandle med MakeyMakey – i den endelige releasen dukket det også opp et tillegg for MakeyMakey, som gjør det enklere å koble MakeyMakey og Scratch sammen.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑